Pajdeg:
- 200 g smör
- 2 tsk örtsalt
- 2 msk pumpakärnor
- 2 msk oskalade sesamfrön
- 2 msk skalade hampafrön
- 1,5 dl grovt mjöl, t ex graham eller dinkel
- 1 äggula
Fyllning:
- 250-300 g strimlad och förvälld grönkål (går bra med fryst också)
- 2 strimlade rödlökar
- smör
- salt&peppar
- 2 dl valnötter
Pajskalet: Kör de torra ingredienserna i mixer så att nötter och frön krossas, tillsätt sedan smör och äggula och kör tills de blivit ett med de andra ingredienserna. Tryck ut i pajform, nagga lite med en gaffel och låt stå kallt en stund.
Fyllning: Fräs hackad grönkål och skivad lök på medelvärme i smör tills dess att löken har blivit mjuk och fin, salta och peppra efter behag. Grovhacka valnötterna.
Pajskalet förgräddas i 225°C i 10 minuter. Lägg sedan i grönkålsröran, toppa med hackade valnötter och häll över äggstanningen.
Grädda mitt i ugnen tills äggstanningen har stannat, ca 30 min.
Äggstanning:
- 3 ägg
- 2 dl grädde
- 2 dl mjölk
- 2 dl riven västerbottenost
- salt&peppar
Läs hela matäventyret här: Grönkålspaj.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Skriv en rad eller besök min huvudsida på njutmaten.blogspot.com