måndag 8 februari 2010

Rödvinslångkokt högrev

4 portioner:

- 1 stor bit högrev, ca 1,5 kg
- smör
- 1 rödlök
- 2 dl rött vin
- 1 solovitlök
- 2 puckar fond du chef
- rotsaker i bitar efter behag
- ett gäng persiljestjälkar om du har över hemma
- 1-2 torkade shiitakesvampar i bitar
- 1 burk tomatkross + lika mycket vatten

Fräs köttets yta i riktigt med smör, lägg i klyftad röd- och vitlök och låt fräsa med, likaså rotsakerna efter en stund. Häll över rödvin, och efter det tomatkross. Fyll tomatburken med vatten och häll över även det. Tillsätt fond, torkad svamp och örtstjälkar om du har sådant hemma. Låt bubbla lätt på svag medelvärme i ett par-tre timmar.

När köttet faller isär sådär fint så ta av från spisen, lägg över det i en tillfällig skål/gryta och börja med att ta tillvara på den fina såsen genom att sila den så att alla större bitar lök, örtstänger osv kan slängas. När den gyllene såsen är fixad kan du lägga tillbaka köttet.

Servera gärna med knaperstekt bacon och creamed corn.Läs hela matäventyret här: Kinda' Texan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv en rad eller besök min huvudsida på njutmaten.blogspot.com