fredag 11 juni 2010

Bratwurstgryta med lök och rödbetsblast

3 portioner:

- 300g rökig bratwurst med hög kötthalt
- blasten från 1 knippe rödbetor, förvälld
- 1 knippe gul lök (4-5 st)
- 0,5 ask champinjoner
- smör
- 1 msk tomatpuré
- 2-3 msk grovkornig senap
- 1 burk creme fraiche
- 1 dl vatten
- salt&pepparFräs klyftad svamp och lök i ringar i rikligt med smör i en stor panna. Tillsätt korven i slantar/halvmånar och tomatpuré. När allt har fått färg lägger du i den hackade och förvällda blasten, klickar i senap (jag själv använder alltid en grovkornig stark och söt) och låter bubbla tillsammans med creme fraiche och en slatt vatten. Smaka av med salt och nymald peppar och servera med krispiga färska grönsaker.

Läs hela matäventyret här: Hemligt och polskt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv en rad eller besök min huvudsida på njutmaten.blogspot.com