fredag 4 juni 2010

Rabarberkräm med citrus, vanilj och dessertvin

4 portioner:
3-5 stänglar rabarber
1 hel vaniljstång
skalet från en ekocitron
1 dl dessertvin
2 msk agavesirap
1 msk råsocker
1 msk potatismjöl
vatten

Skär rabarber i lagom bitar, ca 2 cm. Lägg i en kastrull och fyll på med vatten så att det täcker rabarbern typ till hälften. Låt börja bubbla så smått på medelvärme, tillsätt en bra slurk trevligt dessertvin och en uppsnittad vaniljstång. Skala av citronens zest med potatisskalare och låt även detta koka med. Söta med råsocker och eller honung/agave efter behag, jag tillsatte en msk i taget och smakade av kontinuerligt. Toppred med potatismjöl och servera avsvalnat eller kylskåpskallt med tjock ovispad grädde.

Läs hela matäventyret här: Rabarber i vardagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv en rad eller besök min huvudsida på njutmaten.blogspot.com