onsdag 9 juni 2010

Långlagad harissakyckling med timjan och citron


4 portioner
:

1 majskyckling, 1,2-1,4 kg
1 burk harissa
0,5 kruka färsk timjan
0,75 dl sesamfrön
1 msk hel spiskummin
2-4 msk olivolja
1 msk flingsalt
1,5-2 citroner
5-6 klyftor vitlök

Sätt ugnen på 125°C.

Mixa spiskummin, timjan, flingsalt och sesamfrön. Tillsätt en burk harissa, lite olja och 1 klyfta pressad vitlök.

Lägg kycklingen i en ugnsfast form och gnid in den med harissablandningen. Stoppa in halverade ekocitroner och resterande vitlöksklyftor i dess innanmäte. Låt fågeln tillagas långsamt, 6-7 timmar i nedre delen av ugnen. Strila ytterligare olivolja över ett par gånger under tillagningen.

Läs hela matäventyret här: Hot hot hot!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv en rad eller besök min huvudsida på njutmaten.blogspot.com