torsdag 25 mars 2010

Frasiga mandelvåfflor

3-4 portioner:

2 dl mandelmjöl
2 dl vetemjöl
2 dl kallt vatten
1 dl mjölk
4 dl grädde
0,5 krm salt
2 ägg
2 msk smält smör

Låt mandelmjölet ligga och svälla i vattnet en stund. Vispa upp grädden separat, "lagom" hårt, något lösare än du skulle göra om du skulle servera kladdkaka, t ex. (El)vispa ihop siktat vetemjöl med mjölken och mandelmjölsblandingen. Slickepotta i det hela i den fluffade grädden, strö i saltet, knäck i äggen, häll i det smälta smöret och kör snabbt ihop med en slev eller ballongvisp.

Smält lite extra smör och plocka fram en pensel att smöra våffeljärnet med mellan varje gräddning. Räcker till att göra 3-4 personer tokigt mätta.

Servera med vispad grädde eller glass, hjortronsylt, färska blåbär eller med granatäpplekärnor.

Läs matäventyren här: Jungfru Maria bevåffling och Känn ingen sorg för mig Göteborg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv en rad eller besök min huvudsida på njutmaten.blogspot.com