tisdag 2 mars 2010

Jordärtskocksoppa med bacon och savoykål

2 portioner:

Soppa:
2 stora jordärtskockor
10 champinjoner
0,5 gul lök
olivolja
1 tsk ostronsås
1 tsk ekologiskt buljongpulver
2 dl vatten
1-1,5 grädde
ett par skvätt tabasco
salt&peppar

Fräs skivad svamp och lök i olivolja i kastrullen en stund tills de mjuknat. Tillsätt skalad och finskivad skocka, fräs ytterligare någon minut och tillsätt sedan vätska, ostronsås, buljong och tabasco. Låt bubbla tills skockorna är mjuka, då är det dags att mixa och smaka av med lite salt & peppar.Topping:

4 skivor bacon
2 dl finskivad savolykål

Stek ett par skivor bacon per portion rätt hårt. Fräs direkt efter en näve finstrimlad savoykål per person i baconfettet och toppa soppan med dem båda. (Om du är vegetarian så fräser du kålen i smör och saltar lite extra, alt kryddar med soya.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv en rad eller besök min huvudsida på njutmaten.blogspot.com