torsdag 18 mars 2010

Hemgjord mandelmjölk

Ca 6 dl:

2 dl mandel
6 dl kallt vatten

Lägg mandeln i blöt över natten. När de är riktigt uppblötta så kan man pilla skalet av dem.

lägg de skalade mandelkärnorna i en blender eller mixer och mixa ordentligt med 4 dl vatten. Häll av mjölken i bunke med hjälp av en nötpåse eller silduk. Mandelpulpen som blir kvar mixar du igen med 2 dl vatten. Häll av den nya mjölken och blanda med den tidigare. Förvara i kylskåp, mandelmjölken håller i 5-7 dagar.

Tips! Mandelpulpen du får över kan du spara och ha i färsbiffar.

Läs hela matäventyret här: Got milk?

2 kommentarer:

  1. Det här ska jag testa!! Återkommer med utlåtandet men mandel kan inte bli fel!!

    SvaraRadera
  2. är det för näringsvärdet som man inte skållar mandlarna? nu är mina skal bortpillade redan och mandlarna är nakna, men klurade lite på det. när man skållar så hoppar de ur skalen som om dom vore inoljade och tvålade.

    SvaraRadera

Skriv en rad eller besök min huvudsida på njutmaten.blogspot.com