Ca 8 serveringar:
1 dl cashewnötter
1 dl pistagenötter
2 msk matskedar svarta sesamfrön
0,5 röd paprika
1-2 vitlöksklyftor
3-5 soltorkade tomater
olivolja
citronsaft
Lägg nötter och frön i blöt tillsammans över natten. På morgonen häller du av dem i en sil och sedan rätt ned i en matberedare.
Lägg i vitlöksklyftan, paprikan och soltorkade tomater i bitar, en splash citronsaft och börja mixa. Tillsätt olivolja (eller raps för den som inte gillar olivsmaken) i en fin stril och upphör när peston fått en fin krämig konsistens.
Servera gärna med oliver och en stor råkosttallrik!
Läs hela matäventyret här: Mat som lagar sig själv.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Skriv en rad eller besök min huvudsida på njutmaten.blogspot.com