torsdag 11 mars 2010

Nötpesto med smak av vitlök och soltorkade tomater

Ca 8 serveringar:

1 dl cashewnötter
1 dl pistagenötter
2 msk matskedar svarta sesamfrön
0,5 röd paprika
1-2 vitlöksklyftor
3-5 soltorkade tomater
olivolja
citronsaft

Lägg nötter och frön i blöt tillsammans över natten. På morgonen häller du av dem i en sil och sedan rätt ned i en matberedare.

Lägg i vitlöksklyftan, paprikan och soltorkade tomater i bitar, en splash citronsaft och börja mixa. Tillsätt olivolja (eller raps för den som inte gillar olivsmaken) i en fin stril och upphör när peston fått en fin krämig konsistens.

Servera gärna med oliver och en stor råkosttallrik!

Läs hela matäventyret här: Mat som lagar sig själv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv en rad eller besök min huvudsida på njutmaten.blogspot.com