onsdag 24 mars 2010

Prickiga linfrökex

Ca 15 kex:

1 dl bruna linfrön
1 dl gula linfrön
1 dl skalade hampafrön
1 dl oskalade sesamfrön
1 dl svarta sesamfrön

Lägg alla frön i blöt i rikligt med vatten över natten. När det är morgon sätter du ugnen på 40-50 grader. Häll av blötläggningsvattnet i en sil eller silduk, skölj fröna ordentligt med fräscht vatten och låt rinna av en smula.

Häll över hela blandningen på en plåt och forma till runda kex. Gör dem inte för tunna, då kommer de hålla ihop sämre. Strö över lite flingsalt på varje kex. Låt stå och torka ihop i ca 8-9 timmar. Ta loss försiktigt från plåten med t ex en osthyvel eller stekspade och hantera varsamt. Förvara torrt.

Läs hela matäventyret här: Kexet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv en rad eller besök min huvudsida på njutmaten.blogspot.com