lördag 27 februari 2010

Färgglad sallad med persika och kålrabbi

1 portion:

Sallad:
1 näve mangoldblad
1 näve ärtskott
0,5 persika
ett par cm kålrabbi
5 körsbärstomater
2 cm färgglad morot
2 msk kallpressad olivolja
1 tsk citronsaft
1 tsk hampafrön
1 tsk honung

Dressing:
1 msk hampafrön
1 tsk mjuk honung
2 msk kallpressad rapsolja
pressad citron
en nypa torkad dragon

Bryt eller skär persikan i lagom bitesize-stycken, hyvla skalad kålrabbi och morot tunt, klyfta småtomaterna och blanda med mangoldblad och ärtskott.

Gör en trevlig dressing genom att mortla hampafrön och blanda i honung, olja och citronsaft efter behag. Smaka av med lite dragon och ringla över salladen.Läs hela matäventyret här: Tentamaten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv en rad eller besök min huvudsida på njutmaten.blogspot.com