tisdag 16 februari 2010

Havskräftor med örtolja och rostade hasselnötter

Kryddolja2 personer:

6-8 kokta havskräftor
1 knippe dill
1 knippe persilja
1 dl kallpressad rapsolja
1 dl hackade hasselnötter
zest från en citron
salt&peppar

Finhacka örterna, och blanda med olja, zest och krydda efter behag med salt och peppar. Grovhacka hasselnötterna.

Nu till kräftorna: lägg dem med "magen" uppåt, splitta med kniv på längden, och skär igenom men inte helt itu, för du vill att skalet vid "ryggen" skall sitta ihop. När du gjort snittet så viker du upp kräftan, häller över bra med kryddolja, strör över hasselnötter och gratinerar ett par minuter i ugnen, högt uppe på rätt hög värme, ca 200°. Pressa över citronsaft och njut som det är eller med lite gott surdegsbröd med smör och ost.

Läs hela matäventyret här: En nypa av ditt och datt öppnar nya dörrar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv en rad eller besök min huvudsida på njutmaten.blogspot.com