fredag 26 februari 2010

Sauce Bolognese

3-4 portioner:

500 g nötfärs från naturbetande djur
250 g pancetta/rökt fläsk
2 stänglar blekselleri
1 gul lök
1 stor morot
1 puck köttfond
2-3 msk fin olivolja
3-4 msk tomatpuré
2-3 dl mjölk
salt&peppar
0,5 glas vitt vin

Fräs finhackad pancetta med olivolja varsamt. När det gått runt en stund i pannan så tillsätter du samtliga finhackade grönsaker. Tillsätt sedan färsen och bryn den. När den fått färg, tillsätt tomatpuré, fond och vin. Låt såsen bubbla ett par timmar, häll på lite mjölk då och då och låt det koka in. Var noga med att hålla en låg temperatur.

Servera med (färsk) fettucine eller tagliatelle om du vill vara traditionellt italiensk, finhyvlade morötter om du vill äta low carb.

Läs hela matäventyret här: Klassiker i fokus: snackisen från Bologna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv en rad eller besök min huvudsida på njutmaten.blogspot.com