onsdag 5 maj 2010

Baconlindad sparris med nässlor och svamp

1 stor portion alt tillbehör till 2 personer:

12 st gröna sparris
0,5 lök från knippe
4 skivor bacon
2-3 msk kronärtskockspuré
3-5 champinjoner
1 dl förvällda nässlor (alt färsk spenat)
1 dl grädde
nymald peppar

Sätt ugnen på 200°. Blanchera avsnoppad sparris (dvs ned hastigt i kokande vatten, max en minut, och sen ned i iskallt för att avbryta kokningen omgående). Bred en rågad tsk kronärtskockscremé på vardera baconskiva. Skär långa strimlor av knipplöken (som gärna får ha en del av stammen kvar). Bunta ihop lökstrimlor med tre sparris och rulla ihop i en skiva bacon. Rada upp lite fint i en ugnsform och grädda i ca 15 min, tills då att baconskivorna ser färdigtillagade ut.

Under tiden detta står i ugnen så förväller du ett par nävar färska nässelskott. Hacka dem sedan och fräs tillsammans med finskivad svamp. Peppra, och slå över grädden som får bubbla in.Läs hela matäventyret här: Simpsons, bacon och nässlor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv en rad eller besök min huvudsida på njutmaten.blogspot.com