torsdag 6 maj 2010

Gaspacho med avocado

Sidorätt till 5-6 personer (många fler om du serverar som tilltugg):

4-5 hela stora tomater
1 schalottenlök
1 urkärnad röd paprika
3 stänglar blekselleri
3 vitlöksklyftor
1 mogen avocado
saften från en halv citron
några stänk tabasco
ca 1 dl vatten

Om du vill göra soppan helt raw, mixa då alla ingredienser som de är till en riktigt slät soppa, späd med mer vatten om du behöver. Skalen på tomaterna burkar bli så finfördelade att de inte märks alls. Om du ändå är ängslig för det, så kan du rita ett kryss med kniven på toppen av varje tomat, doppa ned hastigt i varmt vatten och därefter plocka bort skalet. Soppan blir finfin med hela burktomater också, kanske t o m bättre hävdar vissa!Läs hela matäventyret här: Coctaildrömmar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv en rad eller besök min huvudsida på njutmaten.blogspot.com