3-4 dl torkat helt bovete
1 dl linfrön
1 dl pumkakärnor
1 dl cashewnötter
Kryddning:
1-2 msk mald kanel
1 tsk naturellt vaniljpulver
2-3 msk nyponskalspulver
3 msk agavesirap eller honung
1 nypa havssalt
Bovetet läggs i blöt över natten tillsammans med linfrön, pumpakärnor och cashewnötter. I en sil sköljer du av den slemmiga svullna blandningen ordentligt på morgonen. Lägg tillbaka i byttan igen och tillsätt kryddorna.
Stryk ut grötblandningen på en plåt som en kaka som sedan åker in i ugnen på torktemperatur (ca 40°C). Låt müslin långsamt cruncha till sig i ca 20 timmar. Vid ett par tillfällen kan du peta runt lite med sleven, för att se till att det inte bara torkar på ytan.
Det ska jag testa!!
SvaraRaderaMums!
ååh gud va gott!!!!
SvaraRaderaMåste också testa detta! (ska bara blötlägga fröna o nötterna först...) ; )