Müslibas:
3-4 dl torkat helt bovete
1 dl linfrön
1 dl pumkakärnor
1 dl cashewnötter
Kryddning:
1-2 msk mald kanel
1 tsk naturellt vaniljpulver
2-3 msk nyponskalspulver
3 msk agavesirap eller honung
1 nypa havssalt
Bovetet läggs i blöt över natten tillsammans med linfrön, pumpakärnor och cashewnötter. I en sil sköljer du av den slemmiga svullna blandningen ordentligt på morgonen. Lägg tillbaka i byttan igen och tillsätt kryddorna.
Stryk ut grötblandningen på en plåt som en kaka som sedan åker in i ugnen på torktemperatur (ca 40°C). Låt müslin långsamt cruncha till sig i ca 20 timmar. Vid ett par tillfällen kan du peta runt lite med sleven, för att se till att det inte bara torkar på ytan.Läs hela matäventyret här: Nytt müsliprojekt.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Det ska jag testa!!
SvaraRaderaMums!
ååh gud va gott!!!!
SvaraRaderaMåste också testa detta! (ska bara blötlägga fröna o nötterna först...) ; )