tisdag 11 maj 2010

Bovetemüsli med nypon och kanel

Müslibas:

3-4 dl torkat helt bovete
1 dl linfrön
1 dl pumkakärnor
1 dl cashewnötter

Kryddning:

1-2 msk mald kanel
1 tsk naturellt vaniljpulver
2-3 msk nyponskalspulver
3 msk agavesirap eller honung
1 nypa havssalt

Bovetet läggs i blöt över natten tillsammans med linfrön, pumpakärnor och cashewnötter. I en sil sköljer du av den slemmiga svullna blandningen ordentligt på morgonen. Lägg tillbaka i byttan igen och tillsätt kryddorna.

Stryk ut grötblandningen på en plåt som en kaka som sedan åker in i ugnen på torktemperatur (ca 40°C). Låt müslin långsamt cruncha till sig i ca 20 timmar. Vid ett par tillfällen kan du peta runt lite med sleven, för att se till att det inte bara torkar på ytan.Läs hela matäventyret här: Nytt müsliprojekt.

2 kommentarer:

  1. Det ska jag testa!!
    Mums!

    SvaraRadera
  2. ååh gud va gott!!!!
    Måste också testa detta! (ska bara blötlägga fröna o nötterna först...) ; )

    SvaraRadera

Skriv en rad eller besök min huvudsida på njutmaten.blogspot.com