8-12 strömmingsflundror (beroende på storlek)
ca 1 dl hackad dill
ca 2 msk kaviar
smör
ca 1,5 dl grädde alt gräddmjölk
små mandel- eller sparrispotatis efter behag
Skrubba potatisen och koka.
Matcha ihop strömmingspar som är så lika i storlek som möjligt. Spritsa kaviar på alla halvor - på den ena delen av varje "par" i mitten, på den andra två strängar ute i kanterna. Strö över den ena halvan med rikligt av färsk nyhackad dill och för dem båda samman (fyllningen inåt, såklart). Stek varje dubbelmacka i rikligt med smör. Ta ur dem ur pannan och vispa i grädde eller gräddmjölk, strö över lite ytterligare fin dill och vispa ur pannan helt kort. Där har du din sås, häll över flundror och några potatisar och njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Skriv en rad eller besök min huvudsida på njutmaten.blogspot.com