2-3 portioner:
0,5 dl blandade gryn
1,5 msk dinkelmjöl
3-4 ekoägg (3 om det är L- eller XL-storlek, annars 4 st)
1 pkt keso
1 msk kallpressad raposolja
1 msk hela linfrön
1,5 msk kokosflingor
0,5 tsk bakpulver
1 nypa salt
Tillbehör:
1,5 - 2 dl vispgrädde
Zest från 0,5 ekolime
1 nypa ekologiskt vaniljpulver
Tinade alt färska bär
Rå ekologisk agavesirap
Kör gryn (jag köper alltid en grynblandning som innehåller 4 olika sädesslag och innebär en skön blandning av olika hårda gryn), kokos, linfrön och dinkelmjöl ordentligt i blender. Rör gärna om regelbundet så att allt kommer med och blir till ett så finfördelat mjöl som möjligt.
Tillsätt salt och bakpulver, keso, ägg, rapsolja och kör tills det blir en riktigt slät och fin smet. Stek plättar i rikligt med smör (ingen lagg behövs, smeten är såpass fast att den inte rinner iväg).
Riv ned zest från en halv lime i 1-2 dl vispgrädde, strö i lite äkta vaniljpulver eller frön från vaniljstång. Vispa upp, klicka över pannkakorna, strö över bär och ringla lite agavesirap i en fin stril.
Läs hela matäventyret här: En gyllene morgon.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Skriv en rad eller besök min huvudsida på njutmaten.blogspot.com