lördag 10 april 2010

Kall äggröra med dragon och haricot vertes

1 portion:
1 rågad msk majonnäs
1 rågad msk creme fraiche
ca 1 dl hyvlad rödkål
ett halvt tråg haricot vertes
2 kokta ägg
dragon
lökpulver
salt

Förväll haricot vertes lite kort i kokande vatten (kanske o,5-1 minut), gärna energieffektivt tillsammans med äggen som skall koka i ca 6 minuter på medelvärme.

Blanda själva dressingen, dvs majonnäs, creme fraiche och kryddor direkt i en burk eller serveringsskål. Hyvla i rödkål, splitta de gröna bönorna i tredjedelar och lägg i. När äggen kallnat lite skär du ned dem också. Klipp gärna över lite kryddgrönt.

Läs hela matäventyret här: Hela dagen i en låda eller tre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv en rad eller besök min huvudsida på njutmaten.blogspot.com