1 portion:
1 rågad msk majonnäs
1 rågad msk creme fraiche
ca 1 dl hyvlad rödkål
ett halvt tråg haricot vertes
2 kokta ägg
dragon
lökpulver
salt
Förväll haricot vertes lite kort i kokande vatten (kanske o,5-1 minut), gärna energieffektivt tillsammans med äggen som skall koka i ca 6 minuter på medelvärme.
Blanda själva dressingen, dvs majonnäs, creme fraiche och kryddor direkt i en burk eller serveringsskål. Hyvla i rödkål, splitta de gröna bönorna i tredjedelar och lägg i. När äggen kallnat lite skär du ned dem också. Klipp gärna över lite kryddgrönt.
Läs hela matäventyret här: Hela dagen i en låda eller tre.
lördag 10 april 2010
Kall äggröra med dragon och haricot vertes
Etiketter:
Dragon,
Gröna grönsaker,
Kålgrönsaker,
Mejeriprodukter,
Röra,
Utflyktsmat,
Veggo,
Ägg
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Skriv en rad eller besök min huvudsida på njutmaten.blogspot.com