2 portioner:
ett tråg haricot vertes
en rågad näve valnötter
200-250g blandade tomater
en liten rödlök
100-150g lagrad feta
saften från en halv citron
3-4 msk kallpressad olivolja
salt&peppar
ev zest* från ekocitron eller dito apelsin
Förväll haricot vertes snabbt i kokande vatten. Lägg ut som bas för din sallad. Skiva tomaterna och arrangera snyggt ovanpå och bryt över valnötter slarvigt. Toppa med finskivad rödlök och smulad feta. Pressa över citronen, ringla över rikligt med god olivolja, smula flingsalt och dra några varv på pepparkvarnen. Om du gillar smaken av citrus så skrubba av en ekocitron eller en ekoapelsin och finriv över med zestjärnet.
* Zest är det yttersta tunna skalet på citrusfrukten, finrivet
Hela matäventyret hittar du här: Vild i min mun
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Skriv en rad eller besök min huvudsida på njutmaten.blogspot.com