4 portioner:
1 grillad kyckling
2 burkar konserverade hela tomater
1-2 msk tomatpuré
3 msk grädde
2 gula lökar
1 morötter
2 vitlöksklyftor
en näve champinjoner
ca 5-6 torkade aprikoser
3-4 msk ajvar relish
1-2 tsk lantbuljongpulver eller lite fond
salt&peppar
Ta bort köttet från kycklingen och dela i mindre bitar.* Fräs kycklingen med tomatpuré, finskivad svamp, skivad lök samt pressad vitlök. Tillsätt morot i slantar och finstrimlade aprikoser. Krydda med salt, peppar samt buljongpulver/fond och tillsätt burktomater, lite vatten, grädde och ajvar efter tycke och smak.Servera gärna med lätt förvällda gröna grönsaker, t ex brysselkål, romanesco eller broccoli, samt en klick grekisk yoghurt eller creme fraiche.
* Tips! Spara skrovet, frys in det och när du samlat på dig ett par stycken kan du koka en god egen fond!
Läs hela matäventyren här: Mina bästa vardagsrecept och Röd kycklinggryta.
onsdag 14 april 2010
Röd kycklinggryta med ajvar relish och aprikos
Etiketter:
Ajvar relish,
Gröna grönsaker,
Kyckling,
Lök,
Rotsaker,
Svamp,
Tomater,
Torkad frukt
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Skriv en rad eller besök min huvudsida på njutmaten.blogspot.com