onsdag 14 april 2010

Torsk i äggsås

2-3 portioner
4 ägg
2 dl grädde
2-3 msk creme fraiche
0,5 dl vitt vin (valfritt)
en kruka persilja
buljong eller fiskfond
ca 300g fisk av torsktyp
salt&peppar

Lägg först och främst fram fisken så den tinar något om den legat i frysen, gärna redan på morgonen i kylen. Koka äggen "lagom" hårda, ca 5 min.

Koka samtidigt ihop såsen i en panna: grädde, creme fraiche, vitt vin, buljong, salt och peppar. Lägg i torskbitarna i såsen när den bubblat ihop sig bra och låt dem tillagas på svag värme under några minuter. Hacka en kruka krusig persilja och strö över tillsammans med de hackade äggen.

Tips! Servera gärna med en riktigt krispig råkostsallad på t ec blekselleri, morötter och rödkål, för att balansera upp den feta såsen.

Läs hela matäventyren här: Mina bästa vardagsrecept och Favorit i repris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv en rad eller besök min huvudsida på njutmaten.blogspot.com