tisdag 27 april 2010

Maffig omelett

En hungrig portion:
en näve ekosvamp
en halv liten rödlök
smör
ett paket ekobacon
2 ägg
en slatt grädde
några skivor stark grevé eller lagrad svecia i småbitar
nymald svartpeppar

Fräs skivad svamp och lök i smör. Tillsätt strimlad bacon när allt har fått lite färg. Sätt ned värmen på plattan till under medel. Rör under tiden ihop äggen, inte särskilt fluffigt, sönderdela mer äggen snabbt med en gaffel och vispa i en slatt grädde hastigt. Detta för att få en riktigt krämig omelett.*

Häll över äggsmeten och låt grädda på svag värme. Riv/bryt över ost efter behag och krydda med lite nymald peppar.

* Om du vill ha en lättare, fluffigare omelett, så se till att vispa äggen mer noggrant, och byt ut grädden mot vatten.

Läs hela matäventyret här: Vid matbordet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv en rad eller besök min huvudsida på njutmaten.blogspot.com